|
صلـــــــــــــواتی | ||
|
شرايط كنوني زندگي انسان و نفوذ مدرنيزه شدن در جوامع امروزي، بسياري از عادات غذايي انسان را تغيير داده است. آهنگ سريع زندگي، اشتغال زنان، كمبود وقت، فاصله زياد بين محل كار و منزل و ترافيك سبب افزايش تمايل انسان امروزي به غذاهاي فوري شده است.
در قديم گوشت چرخ كرده ي گرد را استيك همبرگر مي ناميدند، ولي وقتي اين ماده غذايي را داخل نان قرار مي دادند، ساندويچ همبرگر نام ميگرفت. تا اوايل قرن بيستم هر دو اصطلاحات به كار رفته خلاصه شده و تنها نام همبرگر و يا حتي برگر به جاي اسامي قبلي استفاده ميشد. در زمان جنگ جهاني اول به دليل احساسات ضد آلماني در دنيا نام همبرگر براي مدتي به استيك تغيير يافت. شهرت اين نوع ساندويچ به خاطر مسائل سياسي تا مدتي از بين رفته بود تا اينكه در اواسط دهه 1920 در رستوران هاي زنجيره اي نيوكاسل تاسيس شد و اين رستوران ها انواع مختلفي خوراكهاي همبرگر مانند در اشكال متفاوت تهيه ميكردند. همبرگر از زماني شهرت امروزي خود را به دست آورد كه ري كروك اولين رستوران مك دونالد را در اواسط دهه 1950 تاسيس نمود. همبرگر بايد كاملا پخته تا حداقل 65 درجه سانتي گراد به مصرف برسد. در صورت انجماد زدايي نيز، از انجماد مجدد آن بايد خودداري شود. همبرگر عبارت است از گوشت چرخ كرده دام هايي مثل گاو و گوسفند به همراه افزودن چربي، ادويه جات و سبزيجات مانند پياز و سركه كه به وسيله دستگاه مكانيكي مخصوص با وزن 100 گرم تهيه شده و در بين كاغذهاي مومي مجاز به صورت منجمد عرضه ميشود. در فرمولاسيون همبرگر ميتوان درصدي از پروتئين هاي گياهي نيز استفاده كرد. شكل همبرگر بسته به نوع قالب دستگاه همبرگر زن معمولا به شكل مدور و يا مستطيل مي باشد كه در بين كاغذهاي مومي بسته بندي اوليه و سپس در بسته هاي مقوايي بسته بندي ميشود.
همبرگر معمولي: همبرگري كه در آن حداقل 30 درصد گوشت به كار رفته و داراي مقادير مشخصي پروتئين گياهي، مواد پركننده مجاز، ادويه جات و سبزيجات باشد.
روغن: در صورتي كه فرمولاسيون همبرگر توليدي شامل استفاده از گوشت كمتر و مصرف درصدي سويا باشد به منظور لطافت محصول و بالا بردن ظرفيت نگهداري آب در گوشت از روغن استفاده ميشود. سويا: علت افزودن سويا به همبرگر بالا بردن ميزان پروتئين محصول است. از طرفي سويا 2 تا 2/5 برابر وزن خودش آب جذب مي كند، در نتيجه باعث ايجاد بافت مناسبي در همبرگر ميشود. نمك: نمك به علت خاصيت ضد ميكروبي و ايجاد طعم مناسب، كاربرد ويژه اي در محصول همبرگر دارد. ادويه جات: براي بهبود طعم و مزه همبرگر معمولا از فلفل، خردل، گشنيز استفاده ميشود. براي جلوگيري از چسبيدن همبرگرها و جلوگيري از نفوذ چربي و رطوبت، از پوشش كاغذ مومي استفاده ميشود.
بسته بندي شرايط نگهداري خطر مصرف گوشت چرخ كرده خام و يا نيم پز بروز اسهال و تهوع كه از علايم اين بيماري ها هستند و موجب كم آبي مي گردند براي اين افراد خطرناك است. بنابراين در هنگام تهيه غذا براي اين افراد توجه به رعايت نكات بهداشتي در تمام مراحل خريد، نقل و انتقال، پخت و توزيع غذا، بسيار ضروري است. براي طبخ همبرگر در ماكروويو بايد:
گوشت چرخ كرده پخته شده و يا همبرگر را اگر بلافاصله پس از پخت (طي 2 ساعت و اگر دماي هوا بيش از 32 درجه سانتيگراد است، طي 1 ساعت) در يخچال قرار دهيم، براي 2 روز قابل نگهداري است. در صورتي كه آن را منجمد كنيم براي 3 ماه قابل نگهداري است. براي گرم كردن مجدد آن ها بايد كاملاً داغ شود و بخار از آن بلند شود.
موضوعات مرتبط: دانستنیها، مطالب خواندنی دیگر [ دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ ] [ ] [ بنده خدا ]
|
||
| [ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] | ||